Napelemes rendszerek a napelempalyazatok.hu-tól.

Szponzorált tartalom

napelemes rendszerek árai

napelemes rendszerek árai

Már jó ideje foglalkoztatnak a napelemes rendszerek árai minket a férjemmel, de eddig nem jutottunk el oda, hogy ténylegesen utánanézzünk a dolgoknak. Ez azonban megváltozott, ahogy egyre drágult minden, beleértve a villanyszámlát is. Tudtuk, hogy kell erre valami alternatívét válasszunk, és ekkor merült fel bennünk a napelemek felszerelésének gondolata. Ugyanis úgy gondoltuk, hogy a házunknak az adottságai megvannak hozzá, csak nekünk kell összeszednünk magunkat fejben, hogy meghozzuk ezt a döntést, ami hosszútávon úgyis meg fog térülni. Ezt először csak magamban gondoltam, ám alátámasztotta ezt a gondolatomat a napelempalyazatok.hu is, ahol írják, hogy egy ilyen napelemes rendszer nagyjából 8 – 10 év alatt fog megtérülni. Tekintve, hogy a férjemmel elég fiatalok vagyunk, a húszas éveink közepén járunk, nem tűnt ez olyan rossz lehetőségnek. Hiszen, ha belegondolunk, hogy kb. 10 év múlva a villanyszámlánk 0 lesz tartósan, úgy, hogy visszahozta a befektetett pénz, elég kecsegtetőnek tűnik a lehetőség. Ugyanis ezek a napelemek a napsütéses órákban folyamatosan energiát termelnek, amelyet mi fogunk felhasználni áram formájában. Felmerülhet sokakban a kérdés, hogy mi lesz azzal az árammal, amit nem tudunk azonnal felhasználni. Nos, ez a „felesleg” visszatöltődik a hálózatra, ezért pedig a szolgáltatónk fog fizetni. Így jön ki a legjobb esetben nullás villanyszámla.

Így első blikkre nagyon egyszerűnek tűnhet az egész, ám a kivitelezés a valóságban némi utánajárást igényel. Nem csak anyagi szempontból kell megfontolni a dolgot, hanem a házunknak olyan szempontoknak kell megfelelnie, aminek nemléte esetén nem biztos, hogy alkalmas a napelemekkel való felszerelésre. Ilyen például a tetőszerkezet erőssége. Hiszen ezek a napelemes rendszerek elég nehezek, ezért nem mindegy, mekkora súlyt bír el a tető. A tájolásnak is megfelelőnek kell lennie, ami délkeleti vagy délnyugati tájolást jelent, valamint a tető dőlésszöge sem mindegy. Figyelembe kell venni az esetleges árnyékoló tényezőket, hiszen, ha van ilyen, akkor a napelemek lehet, hogy nem fognak tudni olyan hatékonyan működni. Már pedig kár lenne, ha egy ilyen nagy mértékű beruházás egy ilyen apróságon csúszna el. Valamint a szakembereknek azt is meg kell vizsgálniuk, hol vannak az elektromos rákötési pontok, vagyis azok a pontok, amin keresztül a rendszert a hálózatra kell majd csatlakoztatni.

Azt is a napelempalyazatok.hu oldalán lehet olvasni, hogy nagyon fontos, hogy a tervezésnél jelen legyen egy villamossági szakember is, hogy megállapíthassa, mekkora teljesítményű rendszerre van szüksége az adott családnak. Van egy kis eszköz, az inverter, ami az egyenáramot alakítja át általunk is felhasználható váltóárammá. Ennek a beszerelésekor ugyan mindenképp be kell tartani az előírásokat, de figyelemmel lesznek az esztétikára is, hiszen az sem utolsó szempont. Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem bizonyul a tetőnk alkalmasnak a napelemek felszerelésére, mert akkor más alternatívákat is át lehet venni, hátha van más, ahová lehet szerelni a napelemeket, mondjuk egy garázstetőre. Nekem nagyon meggyőző volt a napelempalyazatok.hu oldala, sok mindent meg lehet tudni, amire az ember kíváncsi egy napelemes rendszer beszerelésekor. A napelemes rendszerek árait tekintve is írnak olyan lehetőségeket, amik segítenek a hétköznapi embereknek anyagilag egy ilyen komoly beruházás során, ezek pedig a napelemes pályázatok. A férjem is egyetértett abban, hogy fel kellene venni a céggel a kapcsolatot, mert eddig soha semelyik céggel kapcsolatban nem éreztünk ilyen bizalmat.