Felépülés az alkoholbetegségből: nehéz, de nem lehetetlen feladat.

Szponzorált tartalom

lehetséges a felépülés az alkoholbetegségből

lehetséges a felépülés az alkoholbetegségből

Manapság rengetegen küzdenek az alkoholbetegséggel a világ minden táján. A függőség nem csak az attól szenvedőnek nehéz, hanem a hozzá közelálló barátoknak és családtagoknak is.

Az én családomban (nagy-nagy szerencsére) nincs olyan személy, aki alkoholproblémával küzdene. De az ismerőseim körében többen is vannak, akiknek valamelyik rokonuk vagy közeli ismerősük alkoholista. Ők rengeteget tudnak magáról az alkoholizmusról. Emiatt nemrég rádöbbentem, hogy én szinte semmit nem tudok a témában azon kívül, hogy van a fejemben egy kialakult, meglehetősen sztereotip kép a fogalommal kapcsolatban.

Úgy döntöttem, kicsit utána olvasok a témának, mert sajnos soha nem lehet tudni, mikor kerülök magam is szembe vele. Tájékozódás közben akadtam rá a felepulok.hu weboldalra, ami nem csak a tájékozódásban segít, hanem baj esetén a felépülésben is.

A felepulok.hu cikke segítségével megismerhetjük az alkoholizmus fokozatait

A felepulok.hu oldalra az alkoholbetegség fokozatait és típusait bemutató cikk miatt találtam rá. Ez az írás egyszerű, könnyen megérthető stílusban segít helyre tenni a dolgokat az olyan alapvető kérdésektől kezdve, hogy kit nevezhetünk alkoholistának és kit nem.

Tehát a cikket elolvasva pontosan megtudhatjuk, mi az, ami még normálisnak számít és honnan kezdődik a kórós szint. Illetve összeszedi azt is, hogy milyen típusai lehetnek a kóros alkoholfogyasztásnak. Továbbá segítő információkat ad ahhoz is, hogy laikusként is fel tudjuk ismerni azokat a jeleket, amelyek a kóros ivás valamelyik típusát jelzik.

A cikk felhívja a figyelmet arra: fontos, hogy alapvetően mindhárom szinten lehetséges a felépülés az alkoholbetegségből. Ez azonban nehéz feladat, amihez mindenképpen érdemes képzett addiktológiai szakember segítségét kérni.

A felépülés az alkoholbetegségből nem lehetetlen

A felepulok.hu a Felépülők közösségének, és az általuk üzemeltetett Felépülők Családi Felépülési Központnak a weboldala. A Felépülők képzett addiktológiai szakemberek és addiktológiai konzultánsok, akik készek segítséget nyújtani a felépülésben bárkinek, aki alkoholproblémával küzd.  A segítségnyújtásban nem csak szakmai tapasztalatokat tudnak mozgósítani. Történetükhöz ugyanis hozzátartozik az, hogy maguk is felépült alkoholisták, így személyes tapasztalatuk van arról, milyen nehéz is valójában a felépülés az alkoholbetegségből.

A felepulok.hu elsődleges üzenete mindenképpen az, hogy a felépülés az alkoholbetegségből lehetséges. Azonban fontosnak tartják kiemelni azt is, hogy olyan értelemben vett gyógyulás, hogy a gyógyult személy képes lesz kontrolláltan alkoholt fogyasztani, egy volt alkoholbetegnél nem érhető el. Éppen ezért alkalmazzák a gyógyulás helyett a felépülés szót. Segítségük célja pedig az, hogy megmutassák, hogyan lehet ital nélkül is derűs az élet.

A Felépülők közössége tudja azt is, hogy az alkoholbetegség hozzátartozóként is szörnyen megviselő dolog. Programjaik között ezért szerepel olyan is, amellyel a hozzátartozók küzdelmét segítik.

Kérd a Felépülők segítségét!

Ha segítségre van szükséged, a felepulok.hu oldalon akár azonnal felveheted a kapcsolatot az addiktológiai szakemberekkel e-mailben vagy telefonon. A Felépülők a következő szolgáltatásokkal segítik a felépülést:

  • állapotfelmérés,
  • egyéni és/vagy családi konzultáció,
  • 28 napos komplex felépülési program.

Hogy ezek pontosan mit jelentenek, az weboldalukon részletesen megismerheted. Ha pedig netán segítségre van szükséged, mert szeretnél felépülni az alkoholbetegségtől, a Felépülők derűs szeretettel várják, hogy segítő támaszaid lehessenek ebben a küzdelemben.