Hogyan döntsünk a festék színek között?

Szponzorált tartalom

Festék színek

Amikor odajutunk, hogy az egész lakást újra akarjuk mázolni, akkor még nem is sejtjük, hogy milyen kemény fába vágtuk a fejszénket. Bár elsőre egyszerűnek tűnhet a festék színek kiválasztása, de amikor meglátjuk, hogy egy fajtának mennyi árnyalata létezik, akkor kezdődik a tortúra. A halványabb vagy élénkebb kivitel ugyanis jobban mutathat az egyik vagy másik bútorral, esetleg a padlóval, netán a függönnyel.

Szerencsére elég csak erre fordítanunk a figyelmünket és nem kell olyasmivel foglalkozni, hogy a készítmények kellően biztonságosak-e. A gyártók nagyon odafigyelnek az egészségügyi elvek betartására. Tehát marad a megfelelő festék színek eldöntésének problémaköre. A kapkodás ilyenkor nem segít, ezért inkább aludjunk párat a végleges döntés előtt, mert csakis így lehetünk biztosak a dolgunkban.

Maga a lényegi munka már nem igényel különösebb erőfeszítést, mert a tökéletesen előkészített felületre ecsettel, hengerrel egyaránt felvihető a festék. Érdemes legalább 2 réteget alkalmazni, hogy a festék színek érvényesülni tudjanak, de előtte alapozót mindenképpen használni kell.