Modern kandalló letisztult vonalai

Szponzorált tartalom

Modern kandalló

Akkor lehet mai, korszerű lakásdekorációt kialakítani, ha a letisztult formákat engedik dominálni a szobákban. A nappaliban egy modern kandalló is tarkíthatja az összképet, de semmiképpen sem vesz el az eredeti koncepcióból az, ha ilyen tűzhelyet építenek be. A mostani kandallóbetétek egészen egyszerű kidolgozásúak, nincsenek túldíszítve, az ajtó is átlátszó üvegből van megoldva, így látványos lehet a bent ropogó tűz az elsötétített szobában. A klasszikus kandalló megoldással lehet dobni még egy nagyot a látványvilágon, de az a modern szemléletbe nem igazán illik bele, hacsak az is nem letisztult vonalakkal van megtervezve.

A modern kandalló úgy van beépítve, hogy a legkevésbé legyen szem előtt, mégis rá szegeződjön minden tekintet. Jó példája ennek az elválasztófalba épített, panorámás modern kandalló, ami több oldalról is döbbenetes hatást kelt a maga egyszerűségével és nagyszerűségével. Természetesen mindez egy speciális és biztonságos üveg mögött történik.

A mai kandallók szinte mind ilyenek, csak azok nem, amelyek a látvány miatt üzemelnek. A zárt égésterű kandalló árak sokkal elérhetőbbek, mint azok, amelyek nyitottak. A biztonsági üveg mögött pedig pattoghat a tűz és ropoghat a fa, mert nem fog egy szikra sem kiugrani onnan. Továbbá nemcsak a tűzveszély elkerülése miatt jó a zárt égésterű kandalló, hanem a hőleadás miatt is fontos. Ha nyitott lenne, akkor csak csekély része hasznosulna valójában. Ha zárt a rendszer, akkor a megfelelő szellőztetés mellett az elégetett fa hőenergiájának akár 90 százalékát is fűtésre lehet használni.

Ennek fényében a zárt égésterű kandalló árak igazán gazdaságosak és hosszú távon megtérülnek. Az pedig szinte megfizethetetlen, amikor a frissen rakott tűz fénye mellett várja a napfelkeltét, vagy estére befűt a kandallójába és egy jó könyvvel a kezében élvezi azt. Ennek külön hangulata és élménye van, amit a zárt égésterű kandalló árak nem tartalmaznak. Igazi élmény egy ilyen kandalló a házában. Ha a fa hasogatásától tart, akkor vegyen bele brikettet. Azzal sokkal egyszerűbb megoldani a fűtést.