Érdemes legalább egyszer Eger belvárosában szállást foglalni

Eger belvárosa

Évente legalább egyszer, valamilyen ünnepnapnak köszönhetően, az emberek örülhetnek egy hosszabb, 3 vagy 4 napos hosszú hétvégének. Ilyenkor igenis érdemes kirándulni egyet. Ha még nem volt szerencséje megszállni Eger belvárosában, akkor ezt itt bepótolhatja. Jogosan merül fel a kérdés azokban, akik még nem voltak hazánk egyik legvarázslatosabb megyeszékhelyén, hogy pontosan mit lehet itt csinálni, mivel lehet felejthetetlen módon eltölteni a hosszú hétvégét?

Az első nap szólhat csakis a relaxálásról és pihenésről. Ekkor a testi és lelki feltöltődés kell a legfontosabb legyen. Aki az Erla Villa szállodában szállt meg, az mindezt könnyedén megkaphatja. A hotelben van egy wellness részleg, amelyik maximálisan ki tudja elégíteni a vendégek igényeit. Sokan a napjukat ezzel kezdik annak érdekében, hogy kibírják a délutáni vagy esti tartalmas programokat.

A hotelben a luxuspihenés mellett, igazi gourmet élményekben is részük lehet a vendégeknek. Ezt sokan azért szeretik, mert az esti félpanziós, 3 fogásos vacsorát nyugodtan el lehet cserélni ebédre. Ennek köszönhetően beiktatható egy vagány borkóstolós délután a Szépasszony-völgyben, ugyanis a hosszú hétvége első napjának ez kell legyen a leglényegesebb eseménye, amelyik vitathatatlanul a borgasztronómia jegyében kell elteljen. Aki Egerbe látogat, egyszerűen nem teheti meg, hogy kihagyja a Szépasszony-völgy felkeresését.

A pincék mellett nagyon sokszor a kulturális programok is felejthetetlenné teszik az itt töltött időt. Aki a foglalás előtt informálódik és éppen jókor érkezik, elcsíphet igazi helyi eseményeket is, amelyek mindenképp színesebbé tehetik a kikapcsolódást. Aki a borkóstolást is preferálja, jól teszi, ha úgy tervez, hogy nagyjából 5 óra alatt fog végezni, hiszen itt kötelező megnézni a legrégebbi pincéket és megkóstolni legalább 6 fajta helyi specialitást. Akinek Eger az úti célja és az Erla Villa mellett dönt, mindenképp így kell elkezdje a programját! A szálloda személyzete azoknak is segít, akik nem tudják, hogy hová is mehetnének ebben a csodálatos városban.