A nyári kánikulában is használ az infraszauna

Szponzorált tartalom

Infraszauna

Nem kevés azon emberek száma, akik a nyári melegben is szaunába járnak. Egy kiadós infraszauna használat után, még a legforróbb hőmérséklet is enyhének tűnik. Szinte felüdülés lesz a nyári kánikula. Ugyanakkor sokaknak értelmetlen a nyári infraszauna használat, mivel kinn is nagy a meleg.

Viszont tudni kell, hogy épp emiatt a test gyorsabban átmelegszik, és az izzadás is intenzívebb. Az infravörös sugarak néhány milliméterre a bőr alá hatolnak, így a kötőszövetek között felgyülemlett lerakódások egyszerűbben kioldódnak.

A hölgyek esetében ezek a salakanyagok okozzák rettegett narancsbőrt, aminek a legtöbben nagyon nem örülnek és mindent megtennének, hogy eltűnjön, vagy legalább lecsökkenjen. Még, amikor kinn nyári meleg van, akkor is kellemesebb a szaunában izzadni, mint az utcán ruhástól.

Aki pedig otthon élvezheti az infraszauna áldásos hatását, az általában már annyira hozzászokott, hogy nincs kedve kihagyni ezt a lehetőséget nyáron sem. Az igaz, hogy a napsugarakkal is sok minden elérhető, de az UV hatás miatt ezzel vigyázni kell.