A fanyar nyerspezsgő is lehet kedvenc

Nyerspezsgő

Az alapanyag megválasztása minden gyártási folyamat szerves része. Nem lehet jót előállítani rossz anyagból, ez köztudott tény. Ezt már több ezer éve őseink is felismerték, de csak több évszázad alatt sikerült tökéletesíteni ezt az elvet. Ez a tényállás pedig a nyerspezsgő esetében sem változik. A francia pezsgőgyártóknak a nyerspezsgő készítése művészet volt.

A híres francia borvidékek óriási lehetőséget biztosítanak a szőlő feldolgozásának, így a pezsgő előállításának is. A méltán híres francia pezsgők között, a nyerspezsgő a cukortartalom nélkül, érlelés után a boltok polcaira kerülő habzóbor. A meglehetősen fanyar, karcos íz ennek ellenére nagyon sok fogyasztó kedvencévé vált, hiszen ízlések és pofonok különböznek.

Ez nem meglepő, valamint további alternatívákra ad lehetőséget. A nyerspezsgő cukortartalmának fokozásával egyre selymesebb, kevésbé fanyar íz-világot lehet előállítani, így pedig kategóriákat ugorva megszületik a száraz, a félszáraz és az édes pezsgő. Ki mit szeret, azt fogyassza!